Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Τη Ραμάλα επισκέπτεται η ελληνική ομάδα καλλιτεχνών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών «Hasta La Victoria Siempre»

Η ελληνική ομάδα καλλιτεχνών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών «Hasta La Victoria Siempre» έφτασε στη Ραμάλα, όπου θα λάβει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό (29 Νοεμβρίου), και θα δώσει φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με ομάδα Παλαιστινίων παλαιμάχων σήμερα στις 17:00, στο στάδιο «Φάισαλ Χουσέινι».
Τα μέλη της ομάδας περιόδευσαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην περιοχή της Ραμάλα, επισκέφθηκαν κέντρα νεότητας, συνάντησαν τοπικούς βουλευτές, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και μοίρασαν αθλητικές φανέλες σε μικρά παιδιά.
Επίσης, τα μέλη της ομάδας είδαν από κοντά το διαχωριστικό Τείχος στο τμήμα που χωρίζει την Ιερουσαλήμ από την Καλάντια και ενημερώθηκαν για τα διάφορα "γκράφιτι" που έχουν ζωγραφιστεί πάνω στο Τείχος από Παλαιστίνιους και ξένους καλλιτέχνες.
Το μεσημέρι κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Γιάσερ Αραφάτ και έδωσαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το απόγευμα θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας και θα ακολουθήσει συναυλία.
Αύριο, θα περιοδεύσουν στη Βηθλεέμ και θα επισκεφθούν το Ναό της Γεννήσεως.
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε, επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με την ελληνική ομάδα και ευχαρίστησε τα μέλη της για τη συγκινητική τους επίσκεψη που εκφράζει τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέουν τον ελληνικό και τον παλαιστινιακό λαό. Ο πρέσβης ευχαρίστησε και την Παλαιστινιακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την εξαιρετική προετοιμασία και διοργάνωση της επίσκεψης και της περιοδείας της ελληνικής ομάδας.
Την ελληνική ομάδα αποτελούν:
Γιάννης Παυλίδης, Βασίλης Λέκκας, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Ηρακλής Δημητριάδης, Τάκης Βαμβακίδης, Στέλιος Σεραφίδης, Δημήτρης Μάστορας, Γ. Αναστασόπουλος, Μαρίνος Μουζάκης, Σάββας Παπάζογλου, Γρηγόρης Ψαριανός, Δημοσθένης Μαλλιώρας, Κώστας Τσιάκαλος, Λάκης Βαμβακίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: