Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Σημεια και τερατα...



ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ

Τον κίνδυνο η εσωκομματική πόλωση να λάβει ακραία χαρακτηριστικά, στην περίπτωση κατά την οποία χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία, επισείουν στη Νέα Δημοκρατία και παρακαλούν να τελειώσει το θέμα της ανάδειξης ηγεσίας από τον πρώτο γύρο.
Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι αν η διαφορά είναι μεγάλη μεταξύ των δύο πρώτων, στη σημερινή αναμέτρηση, να μην γίνει επαναληπτική εκλογή, ακριβώς για να μην διαλυθεί το κόμμα στα εξ ων συνετέθη, την εβδομάδα μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Άλλωστε, στη διάρκια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, καταγγέλλονται σημεία και τέρατα!
Οι προβοκατόρικες κινήσεις, μόνο τις τελευταίες ημέρες, είναι οι εξής:

Τα μηνύματα της οργάνωσης «Λυκαβηττός» που εστάλησαν σε μεγάλο αριθμό παραληπτών και προειδοποιούσαν τους ψηφοφόρους να μην υπερψηφίσουν τον κ. Σαμαρά. Το μήνυμα έφερε την υπογραφή: «Αγρυπνοι νεοδημοκράτες».


Η αφίσα που απεικόνιζε τον κ. Σαμαρά σε πράσινο φόντο και γύρω του υπήρχε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς οι «εγκέφαλοι» του πολέμου λάσπης θέλησαν να πουν ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ως πρόεδρο της ΝΔ τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Το κείμενο που κυκλοφόρησε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, με δήθεν ερωτήσεις και απαντήσεις για τα γεγονότα του 93.

Τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν -σύμφωνα με τις καταγγελίες- ξημερώματα Παρασκευής σε πολίτες, τους οποίους καλούσαν δήθεν από το γραφείο του κ. Σαμαρά και τους ζητούσαν την ψήφο τους. Ο τέως υπουργός Πολιτισμού αποκάλυψε δημόσια (Αντέννα) το γεγονός αυτό. Εμφανίστηκε απόλυτα ψύχραιμος, έκανε λόγο για προβοκάτσιες, αλλά -όπως είπε- δεν μπορούν να ανακόψουν το ρεύμα νίκης.

Στο επιτελείο του Αβραμόπουλου έφτασε η πληροφορία ότι χρηματοδοτείται η ψήφος ειδικών ομάδων(τσιγγάνοι – μουσουλμάνοι) έναντι 100 ευρώ το κεφάλι, προκειμένου να επιλέξουν συγκεκριμένο υποψήφιο. Το όλο project λέγεται ότι αφορά 10.000 άτομα, με συνολικό κόστος 1.000.000 ευρώ.

Εταιρεία δημοσκοπήσεων, μόλις τελειώνει τη μέτρησή της, πουλά σε επιτελείο υποψηφίου τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον αντίπαλο. Έκπληκτοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, λίγο μετά την απάντησή τους στην εταιρεία, δέχονται κλήση από γραφείο υποψηφίου για να αλλάξουν την ψήφο τους.

Λέγεται ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει υποσχεθεί στον επίτιμο πως 15.000 άτομα από το ΛΑΟΣ θα πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν τη Ντόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: