Σελιδες

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

‘’Έσο Δαίμων’’, της Vennis Mak


Μην μου μιλάς αν δεν αγάπησες την σιωπή κόβοντας, με ένα όνειρο μια μια τις φλέβες μου..
-Μην μου μιλάς αν δεν αγκάλιασες σφιχτά μια νύχτα ένα αόρατο σώμα, λέγοντάς του ψιθυριστά όσα κράτησε το στόμα σου, πέρα από γέννηση και θάνατο..
-Μην μου μιλάς αν δεν συντροφεύσες την σκιά όλων των φόβων σου, καθώς σκαρφάλωναν στον τοίχο της ανυπαρξίας σου..
-Μην μου μιλάς αν δεν μέτρησες στα δάχτυλα, ένα ένα τα χρόνια που κυριαρχούσαν αθέατα σε λήθαργο ,ελπίζοντας να μην ξυπνήσουν..
-Μην μου μιλάς αν δεν φίλησες θνητά χείλη ,αν δεν πέρασες αδιάφορα δίπλα από ένα τάφο ,αν δεν ταξίδεψες μια απελπισμένη ελπίδα ,αν δεν άναψες ένα τουλάχιστον σκοτάδι την ημέρα..
-Μονάχη ξοδεύομαι περήφανα χωρίς την φωνή σου..
-Μην μου μιλάς.."-βενετία  
                                                                                                         Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή ‘’Έσο Δαίμων’’, της Βέννις Μακ (Εκδόσεις ΗΛΥΣΙΣ, 2010)...... Δεν πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο με ποιήματα, τετράστιχα ή δίστιχα κατασκευάσματα… Στις σελίδες του αντηχεί η φωνή της αρχέγονης, δαιμονικής ποίησης. Μια κραυγή προς το έσω, το ‘’έλα’’ προς τον έρωτα! Μια κραυγή προς τη ζωή. Η ποίησή της δε μοιάζει, η ποίησή της ΕΙΝΑΙ… Ένας δαίμονας που μας καλεί, μέσα από εικόνες που ξαφνιάζουν και ανεπιτήδευτα σχήματα λόγου, να τον ακολουθήσουμε για να βγούμε ζωντανοί από την κόλασή μας. Άλλωστε, αυτή είναι και η αποστολή της ποίησης.
«…Κάθε που νυχτώνει, διασύρει ο άνεμος όλες τις φράσεις σαν σκιές…»
-Αλέξης Σταυράτης-συγγραφέας  
                Το βιβλίο διατίθεται σταθερά στο-Έναστρον-Σόλωνος 101-Εξάρχεια-τώρα και στον Ιανό-Πλ.Αριστοτέλους-θεσσ/νίκη-και σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν παραγγελίας..                        

1 σχόλιο: