Σελιδες

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θράκης μελετά μέθοδο πρόγνωσης των σεισμών


Η ερευνητική ομάδα στην οποία προΐσταται ο π.Γ.Αναγνωστόπουλος , μελέτησε 14 σεισμούς με μέγεθος μεγαλύτερο από 6,7 ρίχτερ που σημειώθηκαν από τα μέσα του 2004 μέχρι και το τέλος του 2008 στην ευρύτερη περιοχή της Ιαπωνίας. Με η βοήθεια ενός δορυφόρου κατάλληλα εξοπλισμένου, του DΕΜΕΤΕR, διαπίστωσαν ότι μερικές ημέρες ή αρκετές ώρες πριν από την εκδήλωση του φαινομένου κάτι παράξενο συνέβαινε στο Διάστημα, όχι μακριά από εμάς.
Μεγάλες ποσότητες ηλεκτρονίων άρχιζαν να εφορμούν προς τη Γη και μάλιστα προς τις περιοχές εκείνες που σημειωνόταν ο σεισμός. Εντυπωσιακό επίσης είναι ότι στη συνέχεια η «βροχή» αυτή των ηλεκτρονίων σταματούσε, περίπου 2-3 ώρες πριν από την εκδήλωση του σεισμού, δίνοντας έτσι ένα δεύτερο προειδοποιητικό σήμα.
Το περίεργο αυτό φαινόμενο παρατηρήθηκε καθαρά τουλάχιστον στις 9 από τις 14 περιπτώσεις σεισμών που μελετήθηκαν και οι Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι αποτελούν τη μοναδική ερευνητική ομάδα παγκοσμίως που μελετά σε βάθος αυτόν τον συσχετισμό, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη μελλοντική χρησιμότητα της μεθόδου που έχουν αναπτύξει. Η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων της πολύχρονης αυτής έρευνας έγινε στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.  http://thrakinews.blogspot.com/2009/10/blog-post_2795.html       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου