Σελιδες

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Στην Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου.


ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ

Επιτέλους, μια πραγματική τομή στη μεταναστευτική πολιτική, μια ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση. Για να τελειώνουμε επιτέλους με τα φοβικά συντηρητικά σύνδρομα και να πάψουμε να εθελοτυφλούμε σε μια πραγματικότητα παγιωμένη εδώ και πολλά χρόνια και σ' αυτή τη χώρα. Και επιτέλους, έχουν κι αυτοί οι άνθρωποι δικαιώματα και κυρίως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η αρμονική συμβίωση είναι το καλύτερο αντίδοτο στο φόβο, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου. Εγκαινιάζουμε μια νέα μεταναστευτική πολιτική, με στόχο μια κοινωνία ασφάλειας, ειρήνης και ανθρωπιάς, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός ανοίγοντας το απόγευμα της Τρίτης τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία πήρε μέρος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ισχυροποιώντας με την παρουσία του το μήνυμα που θέλει να δώσει ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο με όρους πολιτικής, αλλά με όρους ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθεί η ιθαγένεια στους μετανάστες της δεύτερης γενιάς, στα παιδιά δηλαδή που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα και τα οποία στην πράξη είναι και αισθάνονται Έλληνες πολίτες, συνιστά ένα μέτρο αναγνώρισης στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων που θα επιτρέψει ταυτόχρονα την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, η απόφαση να χορηγήσει πολιτικά δικαιώματα για τις δημοτικές εκλογές σε 250.000 μετανάστες και ομογενείς αποτελεί ένα μεγάλο άλμα, καθώς επιτρέπει σε αυτούς τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε συνθήκες σχετικής ισοτιμίας στα κοινά και στα ζητήματα που αφορούν άμεσα.

Πρόκειται για μέτρα που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσουν παντού, στην οικονομία και την αγορά εργασίας, στην πολιτική μας ζωή αλλά κυρίως να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή σε καιρούς που πολιτικές συντηρητικών κυβερνήσεων υποδαυλίζουν το μίσος, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου