Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

23 οι νεκροί από τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από ιατρικές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας, σήμερα Δευτέρα 12/3, ένας Παλαιστίνιος πατέρας και η κόρη του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή Tal Az-Za’atar της Beit Lahia, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Από την ταυτοποίηση των νεκρών φαίνεται πως πρόκειται για τον 65χρονο Mohammad Al-Hassoumi και την 30άχρονη κόρη του, Fayza.
Νωρίτερα σήμερα, ο 15χρονος μαθητής Nayef Sha’baan Qarmout έχασε τη ζωή του, ενώ άλλα 6 παιδιά τραυματίστηκαν (τα τρία σοβαρά), όταν βλήμα Ισραηλινού μαχητικού χτύπησε ομάδα μαθητών που έπαιζαν κοντά σε πρατήριο καυσίμων στη συνοικία As-Sudaniyya, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας. Το αγόρι έπαιζε με συμμαθητές του σε παιδική χαρά κοντά στο σχολείο, όταν το σημείο χτυπήθηκε από Ισραηλινό βλήμα...

Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός της Ισραηλινής επίθεσης που ξεκίνησε στη Γάζα την περασμένη Παρασκευή ανέρχεται σε 23 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά, και δεκάδες τραυματίες, αρκετοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Νωρίτερα το πρωί, δύο μαχητές των Ταξιαρχιών Al-Quds, της ένοπλης πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ, σκοτώθηκαν σε μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσε η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στο νότιο και βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και στην ίδια την πόλη της Γάζας.
Ο 24χρονος Ra’afat Joudam, μαχητής των Ταξιαρχιών Al-Quds σκοτώθηκε και δύο ακόμα τραυματίστηκαν στην περιοχή Al-Qarara.  Η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί και μια διερχόμενη γυναίκα.
Τα χαράματα της Δευτέρας, ο 24χρονος μαχητής Hamada Salman Abu Motlaq σκοτώθηκε από αεροπορικό βλήμα κοντά στο τζαμί του χωριoύ Abasan, ανατολικά της πόλης Khan Younis, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ο Motlaq ανήκε στις Ταξιαρχίες Al-Quds. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν και τρεις άμαχοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά τα μεσάνυχτα, 35 Παλαιστίνιοι (στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά) τραυματίστηκαν, όταν η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της πόλης της Γάζας. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με ελαφριά έως μέτρια τραύματα, ενώ ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Οι Ταξιαρχίες Al-Quds εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις εκτοξεύσεις ρουκετών σε Ισραηλινά εδάφη, σε αντίποινα για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των Ισραηλινών βομβαρδισμών.
Εντωμεταξύ, ο Επικεφαλής του Ισραηλινού Στρατού Benni Gantz, μετά από συνάντηση που είχε με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους, διέταξε να συνεχιστούν οι στοχευμένες δολοφονίες μαχητών στη Γάζα.
Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ δήλωσε, με τη σειρά του, πως το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις, ενώ πρόσθεσε πως “ο στρατός θα απαντήσει με σκληρό τρόπο σε κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο Ισραηλινούς πολίτες”.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Ταξίαρχος Yuav Mordachai ανακοίνωσε πως ο στρατός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την ανάπτυξη ευρείας κλίμακας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, σε περίπτωση που οι αντιστασιακές οργανώσεις συνεχίσουν να εκτοξεύουν βλήματα εναντίον Ισραηλινών εδαφών.       Σύλλογος Ιντιφάντα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: