Σελιδες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η Αθήνα διώχνει τα παιδιά της

της Φαίης Πετράκη                                            37 χρόνια στην Αθήνα. Είμαι αυτό που λέμε  γέννημα - θρέμμα μεγαλούπολης. Μόνο που πια οι μέρες της αθωότητας για την πρωτεύουσα της Ελλάδας έχουν τελειώσει. Η Αθήνα σήμερα διώχνει τα παιδιά της. Η καθημερινότητα σε μια πόλη τόσο ξένη πια,  ξένη γιατί την κάνουν οι άνθρωποι της, δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις   για να θέλεις να μεγαλώσεις τα παιδιά σου σε αυτήν.  Απλά φοβάσαι! Το άγχος της καθημερινότητας στην πόλη, το κυνήγι με τον χρόνο που ποτέ δεν είναι αρκετός, σε φέρνουν αντιμέτωπο με την πραγματικότητα! Ποιότητα ζωής στην πόλη δεν υπάρχει. Εγκλωβισμένος  σε ένα γραφείο δώδεκα ώρες και περνώντας τον περισσότερο χρόνο της ημέρας σου εκεί και τον υπόλοιπο στην κίνηση των δρόμων, συγνώμη αλλά δεν ζεις....


Εγώ θέλω να έχω χρόνο και για τα παιδιά μου και όχι να τα βλέπω μόνο για δυο –τρεις ώρες πριν κοιμηθούν.  Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε ένα υγιές περιβάλλον , χωρίς νέφος, χωρίς άγχος, με λιγότερο φόβο και με φίλους. Στην πόλη πως μπορείς να έχεις αληθινούς φίλους όταν δεν έχεις χρόνο για να τους δεις; Με chat και τηλέφωνα δεν χτίζονται οι σχέσεις.....

Γι αυτό λοιπόν και ο  βασικός λόγος της αποχώρησης μου από τα τηλεοπτικά δρώμενα ήταν η επιλογή της καλύτερης ποιότητας ζωής της οικογένειας μου.

Η επαγγελματική πορεία  μου  δεν στάθηκε εμπόδιο να επιλέξω να ζω στην επαρχία μετακομίζοντας στην Τρίπολη, στην πόλη απ όπου κατάγεται ο σύζυγος μου. Στην άλλη περίπτωση αν επέλεγα να μείνω στην τηλεόραση, ουσιαστικά, θα ήταν μόνο για να ικανοποιήσω την προσωπική μου ματαιοδοξία.


Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο χρόνο σκεφτόμουν πολύ έντονα τα φυγή. Πνιγόμουν από τον τρόπο ζωής μου αλλά δεν τολμούσα όπως πολλοί άλλοι φαντάζομαι. Πνίγεσαι αλλά η δύναμη της συνήθειας δεν σε αφήνει να επιλέξεις και από την άλλη φοβάσαι το άγνωστο. Άγνωστη ήταν και για μένα η ζωή της επαρχίας αλλά τελικά είναι και τόσο γνωστή, αφού ήταν εύκολη η προσαρμογή προς έκπληξη φίλων και γνωστών που πίστευαν ότι δεν θα μπορούσα να αλλάξω τις συνήθειες της Αθήνας. Εννοώντας τις πολλές επιλογές που δεν μπορεί να σου προσφέρει η επαρχία. Ποιες επιλογές; Ωραία τις έχεις, αλλά δεν προλαβαίνεις να τις απολαύσεις.


Όταν το καταλάβεις, φεύγεις!


*Η  Φαίη  Πετράκη εργαζόταν στο Alter, εγκατέλειψε την Αθήνα τον Αύγουστο.           Protagon      

1 σχόλιο:

  1. Πόσο δίκιο έχει!!!! Γέννημα- θρέμμα της Αθήνας και εγώ θα ήθελα να μπορούσα να φύγω.....αλλά δεν είμαστε τόσο τυχεροί όλοι!
    Δυστυχώς η πόλη μας δεν αντέχεται....
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή