Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Το νησί... της γάτας ζητάει βοήθεια

Ο μεγάλος σεισμός της Ιαπωνίας ταρακούνησε και ένα άγνωστο για πολλούς νησί, το Tashirojima, λίγο μακρύτερα από το επίκεντρο. Οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι ηλικιωμένοι, όμως την διαφορά κάνουν οι πολλές γάτες! Εξ ου και η ονομασία "Cat Island"- "Νησί των Γατών".

Οι γάτες του νησιού λατρεύονται ιδιαίτερα από τους κατοίκους, καθώς τους προσφέρουν- σημαντική για τους ηλικιωμένους- συντροφιά, επιπλέον είναι όμορφες και τέλος, απαραίτητες γιατί μπορούν να... καθαρίζουν τα τρωκτικά της περιοχής, τα οποία αποτελούν πρόβλημα για την αλιεία, από την οποία και βιοπορίζονται.


Περπατώντας κάποιος, θα συναντήσει στο μέσο του νησιού ένα ιερό, αφιερωμένο στο αγαπημένο τους αιλουροειδές.

Το ιερό αυτό αποτελεί την ατραξιόν για τους τουρίστες της περιοχής, ταυτόχρονα, όμως, είναι και από τα αγαπημένα για τους λάτρεις της γάτας σε όλο τον κόσμο.....

Τα 8,9R ευτυχώς δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, ωστόσο οι λιγοστοί κάτοικοι του, καθώς και οι... τετράποδοι φίλοι τους, χρειάζονται βοήθεια, σύμφωνα με την Ιαπωνική Ομάδα Διάσωσης και Υποστήριξης Ζώων.

Η παραπάνω ομάδα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει δωρεές περίπου 200.000 δολ. από υποστηρικτές της κίνησης παγκοσμίως.

Τα χρήματα θα διατεθούν για τη διάσωση, περίθαλψη και υποστήριξη των ζώων, όπως γράφουν στο site τους οι υπεύθυνοι της ομάδας.     
                                                        Nooz.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: