Σελιδες

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΗ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ !...

Αναδημοσιευση απο ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ          Στην προκειμένη περίπτωση η «πίστα» είναι γυάλινη κι ονομάζεται οθόνη της TV… Σ΄ αυτόν τον καθρέπτη της σύγχρονης κατάντιας, βγήκαν τα τελευταία βράδια, για άλλη μια φορά, παγανιά οι αλήτες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας κι όποιον πάρει ο Χάρος !...
Στόχος οι αμοιβές των εργαζομένων, αυτή φορά στις περιβόητες ΔΕΚΟ, παραγωγός των δρεπανιών το μανδαρινάτο της πλατείας Συντάγματος (ΥΠΟΙΚ) και χειριστές τους μαλάκες πολιτικοί – τύπου Αλευρά – και αλήτες δημοσιογράφοι, τύπου Τρεμοπρετεντέρηδων, Τσίμα, Καψή, Κώνστα κλπ.

«Ξέρετε πόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι στην τάδε ΔΕΚΟ ; Τόσες χιλιάδες Ευρώ το χρόνο !». Ακούει ο διωκόμενος, παντοιοτρόπως και ρημαγμένος, ήδη, από την μνημόνεια πολιτική, συνταξιούχος και βγάζει σπυράκια… Τ΄ ακούει ο εργαζόμενος των άλλων τομέων της οικονομίας και εάν είναι σ΄ αυτούς που τους έσφαξαν, ήδη, (δημόσιοι), σιγοψυθιρίζει «καλά να πάθουν, με τόσα που παίρνουν !...», ενώ αν περιλαμβάνεται στα επόμενα θύματα (ιδιωτικοί), αναστενάζει με καημό : «τι μας περιμένει !...».....

Που έγκειται η αλητεία ; Μα, στο γεγονός πως και οι κεντρικοί σχεδιαστές (υπουργεία) και τα θλιβερά παπαγαλάκια τους (πολιτικοί και δημοσιογράφοι), παραποιούν και παραπληροφορούν !
Προχθές π.χ., ο φέρελπις της ελεεινής ρουφιανοπαρέας των δελτίων των 8, παρουσίασε εργαζόμενο της ΔΕΗ να λαμβάνει 24.000 €, το μήνα, μικτά και 16.500 € καθαρά. Τούχωσαν ένα κωλόχαρτο στα χέρια κι αυτός το μπουμπούνισε, έτσι, αβασάνιστα, χωρίς να το ψάξει, χωρίς να το αναλύσει.
Επρόκειτο για συγκεντρωτικές αμοιβές τριών μηνών, που περιείχαν εκτός έδρας αποζημιώσεις, ενώ οι συνήθεις αποδοχές, του φουκαρά, που με το έτσι θέλω βαπτίστηκε golden boy, ήταν και είναι 4.300 € μικτά και 2.600 € καθαρά, το μήνα !

Κι όμως ο συγκεκριμένος «αλήτης - ρουφιάνος - δημοσιογράφος», επανήλθε, με μεγαλύτερη ορμή και με μεγαλύτερη δόση παραποίησης και παραπληροφόρησης . «Ξέρετε πόσο είναι οι μέσες μηνιαίες αμοιβές των εργαζόμενων της ΔΕΗ ?...» κάγχασε στο γυαλί, χθες το βράδυ : «75.000 €, παρακαλώ… Ναι, τόσο είναι και το ξαναλέω γιατί μ΄ αρέσει !...». Από τη μουτσούνα του φαίνονταν έκδηλη η ευχαρίστησή του, την ώρα που τάλεγε αυτά, ίσως ο μαλάκας αυτός, νάχει βρει τον τρόπο να …ολοκληρώνει, έτσι ! (Απύθμενο το βάθος και απροσδιόριστο το εύρος, της μαλακίας…).
Τι κι αν λίγη ώρα πριν, από το δημόσιο αυνανισμό, του εν λόγου ρουφιάνου, η ίδια η ΔΕΗ είχε δημοσιοποιήσει επίσημα στοιχεία που δείχνουν τις ΕΤΗΣΙΕΣ, μέσες, ΚΑΘΑΡΕΣ, αμοιβές των εργαζομένων της, (περιλαμβανομένων των αποδοχών των εργαζομένων που απασχολούνται αδιαλείπτως σε βάρδιες όλες τις ώρες του 24ωρου σε Σταθμούς Παράγωγης, Ορυχεία και εγκαταστάσεις Μεταφοράς και Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας), στα 26.400 € ;
Ξέρετε τους μαλάκες να χαμπαριάζουν από τίποτα ή να κωλώνουν πουθενά ;
Απλούστατα, του δώσανε αθροιστικά το σύνολο του μισθολογικού κόστους, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές, οι αμοιβές τρίτων, που παρέχουν υπηρεσίες στην Εταιρεία κλπ κι αυτός τις διαίρεσε με τον αριθμό των απασχολούμενων και να, το …75.000 !
Το ίδιο βιολί, το ίδιο μοτίβο, παίζεται και για τις άλλες ΔΕΚΟ, προκειμένου να παρουσιάσουν, όχι κάποιες αμοιβές στελεχών, αλλά τις μέσες αποδοχές όλων των εργαζομένων στα ύψη και να δημιουργήσουν κοινωνική αποδοχή του σφαγιασμού τους.
«Υπάρχουν εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, που λαμβάνουν 9.000 € το μήνα ;». Ναι, ρε βλαξ, Νάσο Αλευρά, υπάρχουν κι είναι δυο ειδών : λίγοι εξειδικευμένοι άφταστοι κι αναντικατάστατοι στη δουλειά τους (που καλά κάνουν και τα παίρνουν…) και πολλοί περισσότεροι, που διορίστηκαν, κανακεύτηκαν και προωθήθηκαν στις πλάτες κάποιων αλητών πολιτικών σαν και του λόγου σου, οι οποίοι, ούτε δουλεύουν, ούτε – φυσικά - παράγουν και τριγυρνάνε τον περισσότερο χρόνο στα γραφεία σας και τους διαδρόμους σας !
Αυτούς να τους μαζέψετε εσύ και οι της συνομοταξίας σου και ν΄ ακολουθήσετε μαζί, το, βέβαιο, δρόμο της εξαφάνισης και της λησμονιάς. Οι υπόλοιποι, οι χιλιάδες μισθοσυντήρητοι, σε τι φταίξανε και λυσσάξατε να τους κόψετε τη μπουκιά στη μέση ;

Αλήτες και ρουφιάνοι ! Όλοι εσείς που βρήκατε την ευκαιρία, στην πιο κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, να βγάλετε τα αρρωστημένα απωθημένα σας στις πλάτες του απλού λαού, έχετε κατακτήσει, ήδη, περίοπτες θέσεις στον κατάλογο με τους κατά καιρούς Εφιάλτες της φυλής ! Η στιγμή που θα νοιώσετε στο πετσί σας, αυτό σας το «κατόρθωμα», δεν είναι πολύ μακριά !...

1 σχόλιο:

  1. Συγγνώμη ρε φίλε....αυτό που έγραψες:
    "...Επρόκειτο για συγκεντρωτικές αμοιβές τριών μηνών, που περιείχαν εκτός έδρας αποζημιώσεις, ενώ οι συνήθεις αποδοχές, του φουκαρά, που με το έτσι θέλω βαπτίστηκε golden boy, ήταν και είναι 4.300 € μικτά και 2.600 € καθαρά, το μήνα !"

    είναι λίγα; πλάκα μας κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή