Σελιδες

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΡΕΖΙΛΙ !...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ:΄Εχουμε μιλήσει για γονιδιακή προδιάθεση στην προχειρότητα και την ελαφρότητα, που οδηγούν νομοτελειακά στην γελοιότητα και την – οιωνεί - αποτυχία. Ο άνθρωπος είναι περίπτωση !
Βγήκε να μιλήσει για τον χρόνο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και μόνο …σεισμό δεν έκανε : όλα τα λεγόμενά του τινάχτηκαν στον αέρα, όχι από γεγονότα του παρελθόντος, (π.χ. δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. για την πενταετία της Ν.Δ.), ούτε από το φιλμάκι από ομιλία του, του Μάη του 2009 (που πρωτοέβγαλε ο Κρόγιας και τόδωσε και το ΠΑΣΟΚ), στην οποία, ως υπουργός τότε του Καραμανλή, διαβεβαιώνει πως το έλλειμμα του 2009 θα είναι 4 με 4,5 % !

Μιλάμε για φρέσκα πράγματα, χθεσινά, παράλληλα και, σχεδόν, ταυτό-χρονα με την ομιλία...... Σαμαρά.
1. «Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα για το 2009 και από 9,1% το πήγε 13,6% !... », βροντοφώναξε ο Αντωνάκης και πριν τελειώσει το λόγο του, σκάει στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση : η Eurostat αναθεωρεί προς τα πάνω το έλλειμμα του 2009, υπολογίζοντάς το στο 14,5% έως 15,1 % !!!
Το …ψεύτικό, δηλαδή, νούμερο του ΠΑΣΟΚ, η υπηρεσία της Ε.Ε. το πάει ακόμα παραπάνω, πετώντας την τομάτα κατάμουτρα στον πραγματικό ψεύτη της υπόθεσης.
2. «Οι θυσίες του ελληνικού πήγαν χαμένες… και πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ οικονομικής αναποτελεσματικότητας…», κόμπαζε με στόμφο ο φανφάρας, την ίδια στιγμή, που η Moody’s γνωστοποιούσε, μέσω υψηλόβαθμου στελέχους της, πως «έχει εντυπωσιαστεί από την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου και πως σκέπτεται να προβεί σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας !».
Και ο πιο εφευρετικός επικοινωνιολόγος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να σκεφθεί και να μεθοδεύσει καλύτερη και καταλυτικότερη αποστόμωση και αποδόμηση του θλιβερού αρχηγίσκου, που νομίζει πως μπορεί να το παίζει τιμητής και κριτής, αναστρέφοντας την πραγματικότητα και μετερχόμενος επιχειρήματα και αφορισμούς της πλάκας !...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου