Σελιδες

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

17 Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε νοσοκομεία της χώρας

Τη λειτουργία 17 νέων μονάδων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. (Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών), σε όλη τη χώρα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου. Οι μονάδες αυτές θα βρίσκονται μέσα στους χώρους των νοσοκομείων, αλλά θα στεγάζονται σε λυόμενα κτίρια, αυτόνομα και μακριά από την είσοδο του νοσοκομείου και το κέντρο του προαύλιου χώρου.
Στην Αττική, οι τέσσερις νέες μονάδες θα στεγαστούν στους χώρους των νοσοκομείων, ΕΛΠΙΣ και ΚΑΤ, στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου που υπάγεται στο Αττικό Νοσοκομείο, αλλά και στον Πειραιά, πιθανότατα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.....
Όπως διευκρίνισε η πρόεδρος του Οργανισμού, Μένη Μαλλιώρη, η λειτουργία των νέων μονάδων στα νοσοκομεία δεν συνεπάγεται και το κλείσιμο των ήδη υπαρχόντων μονάδων που λειτουργούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, επισημαίνοντας, επίσης, ότι το πρόβλημα της κοινωνικής όχλησης, που προκαλείται από τους τοξικοεξαρτημένους, είναι απόρροια της μεγάλης λίστας αναμονής και εκτίμησε ότι η μείωσή της θα επιτευχθεί με τη λειτουργία των νέων μονάδων.
Σήμερα, η λίστα αναμονής του Ο.ΚΑ.ΝΑ. αριθμεί 5.200 ουσιοεξαρτημένους, οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα περίπου 6,5 χρόνια μετά την αίτησή τους. Οι 3.500 ζουν στην Αττική. Η λειτουργία των νέων μονάδων θα κοστίσει συνολικά 17 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και θα δοθούν, καθώς η λειτουργία των εν λόγω κέντρων είναι ζωτικής σημασίας και αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ αναφέρθηκε στις μεθόδους απεξάρτησης που εφαρμόζονται στις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες, όπως είπε «ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια», και όπως πρόσθεσε η κα. Μαλλιώρη είναι παράνομες και πωλούν στους απελπισμένους γονείς ελπίδα κενή περιεχομένου.
kala-nea.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλό νέο. Μακάρι να πάει μέχρι το τέλος η προσπάθεια και να στηριχθεί από το υπουργείο.

    Όχι δηλαδή να γίνει απλά για τα μάτια του κόσμου.

    Τέτοιες κινήσεις σώζουν ζωές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή