Σελιδες

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

TA ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εκτός Ελλάδος, θα βρίσκεται τις περισσότερες ημέρες του Ιουνίου ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, αφού έχει προγραμματίσει διάφορα ταξίδια και με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...

Συγκεκριμένα: 


Στη Λιβύη, όπου αναμένεται να συναντηθεί και με τον συνταγματάρχη Μανουάρ Καντάφι, θα βρεθεί την Τρίτη το απόγευμα ο Πρωθυπουργός. Επισήμως η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λιβύη αποτελεί ανταπόδοση της επίσκεψης του Λίβυου πρωθυπουργού στην Αθήνα Al - Baghdadi Ali Al- Mahmydi τον περασμένο μήνα αλλά πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα συζητήσει την πιθανότητα επενδύσεων από την Λιβύη στην χώρα μας. Συγκεκριμένα η Λίβυοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, αγορά ακινήτων αλλά και για την ανάπτυξη τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου. Η Αθήνα ενδιαφέρεται και για την καταβολή αποζημιώσεων στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην Λιβύη αλλά δεν καταβλήθηκαν τα χρήματα εξαιτίας των πολιτικών αλλαγών στην χώρα. Ο πρωθυπουργός της Λιβύης είχε επισημάνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα ότι η χώρα του «διανύει μια μεγάλη αναπτυξιακή φάση και υπάρχουν 200 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη της χώρας».

Στις 11 Ιουνίου ο πρωθυπουργός... αναμένεται να βρεθεί στην Βιέννη προκειμένου να συμμετάσχει σε οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αυστριακή πρωτεύουσα και θα συμμετέχουν οικονομικοί παράγοντες και τραπεζίτες. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να μιλήσει στο συνέδριο και ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατ΄ιδίαν συναντήσεις που θα έχει με τους οικονομικούς παράγοντες που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.
Στις 16 Ιουνίου ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Και την επομένη θα συμμετάσχει στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του οποίο έχει ως κύριο θέμα την οικονομική κρίση και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Στις 21 Ιουνίου ο κ. Παπανδρέου έχει προγραμματίσει να βρεθεί στην Νέα Υόρκη στην Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η οποία θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Μεγάρου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Μερικές ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του κ. Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συμφωνία των δύο να βρίσκονται σε τακτά χρονικά διαστήματα... 
ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου