Σελιδες

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Παγκόσμιος χορός του Ζαλόγγου

Κι όμως! Συμβαίνει!
Η Ελλάδα παρασύρει ολόκληρο τον πλανήτη σε μια πρωτοφανή περιπέτεια...
Κάποιος είπε πως "η Ελλάδα γίνεται για τον καπιταλισμό οτι ήταν η Πολωνία για τον σοβιετισμό! Η πρώτη χώρα που οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος...".
Δεν ξέρω αν υπάρχουν αναλογίες...
Το μόνο σίγουρο είναι ο ζούμε μια μεγάλη αλλαγή στην παγκόσμια Ιστορία και οτι σε αυτή την αλλαγή πρωταγωνιστούμε. Εστω και παθητικά...

«Οι αμερικανικές αρχές ελάχιστα γνώριζαν το Σεπτέμβριο του 2008 για το τι θα επακολουθούσε μετά την πτώχευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers», ανέφερε ο Ρεν στο φινλανδικό περιοδικό Suomen Kuvalehti, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την επικύρωση της απόφασης στήριξης της Ελλάδας. «Ως αποτέλεσμα», συνέχισε, «παρέλυσε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, οδηγώντας στη μεγαλύτερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930». Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, οι συνέπειες από μια πτώχευση της Ελλάδας «θα είναι αντίστοιχες, αν όχι χειρότερες».

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι
ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο από τον υπουργό του των Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, όσο και απο τον πρόεδρο του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου.       
ANemos     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου