Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Xάος στο Κιργιστάν..

Χαοτική είναι η κατάσταση στο Κιργιστάν, το οποίο ο πρωθυπουργός Ντανιγιάρ Ουσένοφ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ οπαδών της αντιπολίτευσης και αστυνομικών.

Πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές δολοφόνησαν τον υπουργό Εσωτερικών, κρατούν όμηρο τον αντιπρόεδρο λεηλατούν το σπίτι του προέδρου και κατέλαβαν το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης. Υπάρχουν τουλάχιστον 17 νεκροί και 142 τραυματίες από τις συγκρούσεις στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν.

Τουλάχιστον 19 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν στα αιματηρά επεισόδια στην Μπισακέκ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ενώ η αντιπολίτευση από νωρίς σήμερα κάνει λόγο για πάνω από εκατό νεκρούς.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το κοινοβούλιο του Κιργιστάν στο Μπισκέκ, ενώ το ισόγειο της γενικής εισαγγελίας της χώρας έχει τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν κατά εκατοντάδες στην έδρα του κοινοβουλίου, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο πολιορκούν επίσης διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ. Επίσης διαδηλωτές της αντιπολίτευσης άρχισαν να αφαιρούν αντικείμενα από το σπίτι του προέδρου του Κιργιστάν, Κουρμανμπέκ Μπακίεφ, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.     Νοοz.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: