Σελιδες

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Νέο εργατικό δυστύχημα στις ιχθυοκαλλιέργειες στον Αστακό

Ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα προστίθεται στη μακρά λίστα ατυχημάτων που συμβαίνουν πολύ συχνά από ότι φαίνεται στη χώρα μας.
Θύμα αυτή τη φορά ένας εργάτης στις ιχθυοκαλλιέργειες της εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε, στην περιοχή του Αστακού. Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη, όταν ο 35χρονος εργάτης από το Κεφαλόβρυσο Αιτωλ/νιας, έπεσε στη θάλασσα κατά την εκτέλεση εργασιών και ενώ βρισκόταν πάνω σε σκάφος της εταιρείας.
Ο άτυχος εργάτης δεν ήξερε να κολυμπά με αποτέλεσμα να πνιγεί, καθώς τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλιπή. Το σώμα του άτυχου εργάτη βρέθηκε αρκετές ώρες μετά καθώς οι συνεπιβάτες του στο πλοίο άργησαν να καταλάβουν την απουσία του.
Με αφορμή το περιστατικό το σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Με αφορμή το σημερινό θανατηφόρο ατύχημα στις ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε, που στοίχισε τη ζωή σε ένα τριαντάχρονο άνδρα – ο τριαντάχρονος καταγόταν από το Κεφαλόβρυσο Αιτωλ/νιας- το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει την εταιρία για παντελή αδιαφορία και προχειρότητα στο θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ τονίζει ότι είχε και στο παρελθόν ενημερώσει την εταιρία για αυτό το θέμα χωρίς αυτή να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Μερικές από τις καταγγελίες του σωματείου είναι : Α) Δεν τηρούνται οι κανόνες σε θέματα ασφάλειας στο θέμα των καταδύσεων Β) Δεν επισκευάζονται και δεν συντηρούνται σωστά τα σκάφη ,Γ) Δεν υπάρχουν επόπτες και δύτες ασφαλείας, Ε) Ενώ ο κανονισμός λέει ότι οι δύτες πρέπει να βουτάνε ζευγάρια για να επισκευάζουν και να επιβλέπουν τα κλουβιά , συνήθως βουτάει μόνο ένας κ.τ.λ Το σωματείο εργαζομένων ενημέρωσε κάθε αρμόδια αρχή προκειμένου να παρέμβει, καθώς και τον τοπικό και αθηναϊκό τύπο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.      tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου