Σελιδες

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Παπανδρέου: "Λίγα λόγια και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων"


Λίγα λόγια και επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τους Υπουργούς του μιλώντας το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο. Θέτοντας τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου για τους επόμενους μήνες χαρακτήρισε πρώτο μέλημα την απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας, αλλά και την ανάπτυξη και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους αμφισβήτησαν με φήμες την ισχύ της συμφωνίας για την ευρωπαϊκή στήριξη της Ελλάδας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία αυτή είναι ορόσημο και επιτυχία για τη χώρα μας, καθώς -όπως είπε- μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα και κάθε χώρα που θα αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα με εμάς.
«Δώσαμε ανάσα και κερδίσαμε χρόνο και αξιοπιστία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του προς τους Υπουργούς και ζήτησε απ' όλους να σταματήσει η εύκολη ενασχόληση με φημολογίες και να προχωρήσει η επίλυση των προβλημάτων του τόπου με αλλαγές.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η προσπάθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας απαιτεί συντεταγμένη και γρήγορη προώθηση των μεγάλων αλλαγών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι επιχειρήσεις και η αυτοδιοίκηση, οι φορείς και η νεολαία να συμμετέχουν ουσιαστικά για τη διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής πραγματικότητας, με περιορισμό της σπατάλης.
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε αυτό που είχε πει σε προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι υπάρχουν και νέες προτάσεις που "μελλοντικά –όχι άμεσα- θα συζητηθούν, για μια πιο ουσιαστική διαχείριση παρόμοιων προβλημάτων" και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει τις απόψεις της στην ομάδα του Χέρμαν Βαν Ρομπάι για αυτό το ζήτημα.
Τέλος ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε αυτόν τον καιρό ότι και ωριμότητα έχει και τις αλλαγές ζητά, αρκεί αυτές να διαπνέονται από τις αρχές της αξιόπιστης διακυβέρνησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δίκαιης κατανομής βαρών και πλούτου, της διαφάνειας και της συλλογικής προσπάθειας.
Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε το νομοσχέδιο του Υπουργείου της για το ζήτημα των ημιυπαίθριων χώρων, όπως δε ανέφερε ο Πρωθυπουργός με αυτό το ν/σ δίνεται ένα οριστικό τέλος στο πρόβλημα αυτό και ταυτόχρονα δημιουργείται ένα πλαίσιο για μεγάλες αναπλάσεις στις πόλεις, όπως στην Αθήνα, με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Φαλήρου και τη διπλή ανάπλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας.     ΑΠΕ-ΜΠΕ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου