Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Στην εσχατιά



ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ

Από το ακριτικό Καστελόριζο ξεκίνησε σήμερα το πρωί τον κύκλο επισκέψεών του στην ελληνική περιφέρεια ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Κίνηση συμβολική, στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, αλλά και ουσιαστική ταυτοχρόνως. Και δεν είναι μόνος του, καθώς συνοδεύεται από ένα πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο, με στόχο οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί να καταγράψουν επιτόπου τα προβλήματα του νησιού και να προωθήσουν γρήγορα λύσεις.


Πρόκειται για μια
προσωπική πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, να δώσει περιεχόμενο και αποτέλεσμα σε αυτές τις επισκέψεις, που συνήθως μένουν σε εθιμοτυπικό επίπεδο, με πολλές υποσχέσεις και εξαγγελίες. Οι κάτοικοι του νησιού δηλώνουν ιδιαίτερα ευτυχείς και περιμένουν να επαναληφθεί ότι και στην επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας. Επί υπουργίας του, το Καστελόριζο απέκτησε Λύκειο. Το υποσχέθηκε τότε και το τήρησε. Σήμερα του ζητούν τα επίσης αυτονόητα: Νερό και Υγεία. Το νησί αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα λειψυδρίας με μια λιμνοδεξαμενή που στοίχισε πολλά εκατομμύρια ευρώ, αλλά λόγω κακοτεχνιών δεν λειτουργεί. Στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο του νησιού υπηρετεί ένας μόνο αγροτικός γιατρός. Πριν λίγες ημέρες, μια 54χρονη γυναίκα πέθανε περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο...

Με την ευκαιρία το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγίστης αποφάσισε και ανακήρυξε τον πρωθυπουργό επίτιμο δημότη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Παπανδρέου είχε οργανώσει πριν λίγα χρόνια στο Καστελόριζο την άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: