Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Kατάργηση της βίζας...

Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε μεταξύ άλλων: "Ενημέρωσα τον Μπαράκ Ομπάμα για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας και την αποφασιστικότητα μας να βάλουμε τη χώρα μας σε μια νέα τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και να κάνουμε θεσμικές μεγάλες αλλαγές στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, την υγεία και την παιδεία. Επιθυμία είναι η χώρα μας να είναι ανταγωνιστική και να αναπτυχθεί.
Ενημέρωσα για την πρωτοβουλία που λάβαμε στην Ευρώπη για αντιμετώπιση των κερδοσκόπων και με την πρωτοβουλία αυτή ζήτησα να συνδράμει και η Αμερική εν όψει και της συνάντησης της G20.
Ο κ. Ομπάμα με διαβεβαίωσε ότι θεωρεί αυτή την πρωτοβουλία χρήσιμη και σημαντική και διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση.
Αυτό πιστεύω ότι θα βάλει τάξη στη διεθνή αγορά. Μιλήσαμε και για άλλα θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Τον ενημέρωσα σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ότι ενδιαφερόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ.
Ενημέρωσα για το στόχο να ενταχθούν τα δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ έως το 2014 με στόχο της διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή. Ενημέρωσα για τα Ελληνοτουρκικά και τις προσπάθειες να διευθετηθούν οι μεταξύ μας διάφορες. Αναφέρθηκα στην πρόσκληση προς τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί την Ελλάδα, κουβεντιάσαμε το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Έχουμε τη στήριξη των ΗΠΑ σε αυτή την κατεύθυνση.
Από σήμερα ο Ομπάμα αποφάσισε την κατάργηση της βίζας. Αυτό θα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία και είναι αυτονόητο ότι και η Ελλάδα συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας"......


"Δεν ζητάμε λεφτά"

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, γιατί η Ελλάδα δεν ζητάει λεφτά, αλλά προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία της.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομίας Τίμοθι Γκάϊτνερ, ενώ θα έχει συνομιλίες με τον Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο. Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί στο Καπιτώλιο, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι.
"Η Ελλάδα δεν θα αφεθεί μόνη της στην κρίση", δήλωσε η κ. Πελόζι, αναφερόμενη στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες αλλά και στο σημαντικό ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) ο κ. Παπανδρέου θα επιστρέψει στο Λευκό Οίκο, στα πλαίσια εκδηλώσεων προς τιμήν της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, που με αφορμή την παρουσία του γίνονται νωρίτερα από τους ομογενείς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χαιρετισμός που θα κάνει ο κ. Ομπάμα στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών.ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: