Σελιδες

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τέλος στην κακοποίηση των ζώων

Δέσμευση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Τέλος στην κακοποίηση των ζώων, στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων και στην ατιμωρησία των υπεύθυνων δεσμεύεται να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, η Κατερίνα Μπατζελή ενημερώθηκε για τα προβλήματα και δεσμεύτηκε να θέσει σε άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.
Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε να υποστηρίξει με κάθε μέσο τη δράση των φιλοζωικών σωματείων και να προχωρήσει άμεσα σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης, στοχεύοντας ιδιαίτερα στα
παιδιά.
Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αυστηροποίησης των υφιστάμενων ποινών, η υπουργός θα εξετάσει το ενδεχόμενο της μόνιμης κατάσχεσης των ζώων σε περιπτώσεις κακοποιήσεων.
Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κλείσει η παράνομη ζωοπανήγυρης του Σχιστού.
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πολιτεία στρέφει την προσοχή της στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στη χώρα μας και δηλώνει έτοιμη να αναλάβει δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου