Σελιδες

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Στις 29 Μαΐου η Ελλάδα υποδέχεται τον Bob Dylan

Στις 29 Μαΐου το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά έναν θρύλο της μουσικής σκηνής. Ο Bob Dylan θα εμφανιστεί ζωντανά στο Terra Vibe της Μαλακάσας, όπως αναγράφεται επισήμως πλέον και στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Αυτό, λοιπόν, που πριν δύο μέρες ξεκίνησε σαν φήμη, παίρνει σάρκα και οστά, αφού ο Bob Dylan όντως θα εντάξει την Ελλάδα στην «Never Ending Tour» που άρχισε τον Ιούνιο του 1988 και ακόμα συνεχίζει!
Η εμβληματική φυσιογνωμία που μεσουρανεί για μισό αιώνα στη μουσικό στερέωμα αυτή την περίοδο βρίσκεται εν μέσω τουρνέ. Ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου από την Οσάκα της Ιαπωνίας, μέχρι τις 29 του μήνα θα βρίσκεται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου (η αυλαία στην Ιαπωνία θα πέσει με μεγάλη συναυλία στο Τόκιο), στις 31 Μαρτίου θα εμφανιστεί στη Σεούλ και στη συνέχεια θα κάνει διάλειμμα μέχρι την Αθήνα, που αποτελεί την πρώτη στάση του στην Ευρώπη.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής και μουσικός έχει να εμφανιστεί στη χώρα μας από τον Ιούνιο του 1993. Πανδαιμόνιο είχε προκληθεί στο live του στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Οπως είναι φυσικό, οι Ελληνες θαυμαστές του περιμένουν πώς και πώς την επανεμφάνισή του επί ελληνικού εδάφους. Πέντε μέρες μάλιστα πριν την εμφάνισή του στην Ελλάδα, στις 24 Μαΐου, θα κλείσει τα 69 του χρόνια.
Ο Robert Allen Zimmerman (όπως είναι το πραγματικό όνομα του Αμερικανού μουσικού) που ξεκίνησε από τα κλασικά folk και blues το 1962) πρόσφατα πήρε μεγάλη χαρά, αφού το άλμπουμ του «Love and Theft» (που κυκλοφόρησε το 2001) το Newsweek το κατέταξε στη δεύτερη θέση στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας.

Οσο για την παγκόσμια περιοδεία του, θα την ολοκληρώσει ανήμερα της Ημέρας Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου, στο Thomond Park Stadium της Ιρλανδίας.  madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου