Σελιδες

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

"Η Αϊτή δεν θα αφανιστεί"

"Η Αϊτή δεν θα αφανιστεί, δεν πρέπει να αφανιστεί" δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ κατά την ημέρα πένθους για τα θύματα του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 217.000 νεκρούς, 300.000 τραυματίες και πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγους.

Μιλώντας μετά τη θρησκευτική τελετή - στην οποία χοροστάτησαν ιερείς από τα δύο επίσημα δόγματα τον Καθολικισμό και το Βουντού - που έλαβε χώρα κοντά στα ερείπια του προεδρικού μεγάρου στο Πορτ - Ο - Πρενς, ο πρόεδρος Πρεβάλ, φορώντας ένα άσπρο πουκάμισο με ένα μαύρο περιβραχιόνιο κάλεσε τους συμπατριώτες του να "σκουπίσουν τα δάκρυα τους για να ξαναχτίσουν την Αϊτή".
"Σήμερα επιτρέψτε μου να απευθυνθώ σε σας ως ο πολίτης Πρεβάλ, ο άνθρωπος και πατέρας. Δεν μπορώ να βρω λόγια που να εκφράζουν τον τεράστιο πόνο. Από το κουράγιο σας εξαρτάται να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε". Ο Ρενέ Πρεβάλ κάλεσε ακόμη το λαό να θάψουν τους νεκρούς τους με αξιοπρέπεια και σημείωσε ότι "το κουράγιο των πολιτών θα δώσει τη δύναμη στην κυβέρνηση για να εργαστεί". Πολλές τελετές μνήμης οργανώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών και σε μαζικό τάφο έξω από την πρωτεύουσα, όπου πιστεύεται ότι έχουν ταφεί δεκάδες χιλιάδες θύματα.         
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου