Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Στη Μόσχα σήμερα ο Γ.Παπανδρέου

Τη Μόσχα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, ύστερα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν μια σειρά από θέματα σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπερεσία τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, "αναμένεται ότι κατά τις συνομιλίες των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου, θα θιγεί ευρύ φάσμα θεμάτων της ρωσοελληνικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της οικονομίας, της ενέργειας και της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας".
Το ζήτημα που καίει είναι η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, ιδιαίτερα μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες Παπανδρέου ότι προτίθεται να επανεξετάσει τη συμφωνία εκμετάλλευσης του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπουλη.
Ο κ. Πούτιν αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις, καθώς η Ρωσία θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να λάβει σαφείς απαντήσεις σχετικά με τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται επίσης και η ανανέωση της συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου, που λήγει το 2016.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συναντήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τους προέδρους των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής, της Κρατικής Δούμας, Μπαρίς Γκριζλόφ, και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Σεργκέι Μιρόνοφ, τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, τον πρωθυπουργό, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: