Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Οι στοχοι της κυβερνησης το πρωτο εξαμηνο του 2010.


Ο εκλογικός νόμος θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν τον κ.Γ. Παπανδρέου.

Οικονομία, ασφαλιστικό, η λειτουργία των ΜΜΕ, εκλογικός νόμος θα είναι τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν την κυβερνητική πολιτική μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν κρίσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2010.
Τον Ιανουάριο η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της οικονομίας, στην κατάρτιση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στη λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν στην ανατροπή του αρνητικού κλίματος.
Αλλα θέματα που θα απασχολήσουν το επιτελείο του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και η φορολογική και εισοδηματική πολιτική.
Ένα άλλο θέμα που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου και αναμένεται να δρομολογηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010 είναι η λειτουργία και οι σχέσεις με τα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χ.Παμπούκης, στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν ξεκάθαροι κανόνες λειτουργίας για όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ηλεκτρονικά, ψηφιακά). Τόνισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί «χτυπήματα κάτω από τη μέση».
Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του θα ασχοληθούν επίσης με το ζήτημα της αλλαγής του διοικητικού χάρτη της χώρας και του εκλογικού νόμου.
Το ΠΑΣΟΚ θα βρει αντιμέτωπη τη ΝΔ σε διάφορα θέματα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει αντιρρήσεις για τις πέντε εξεταστικές επιτροπές που προτάθηκαν από την κυβέρνηση για τις υποθέσεις Siemens, Βατοπαιδίου, δομημένων ομολόγων, Χρηματιστηρίου και εξαγοράς της Γερμανός, με τη ΝΔ να αντιδρά ιδιαίτερα στο θέμα της Μονής Βατοπαιδίου.
Αντίθετη είναι η ΝΔ και στις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, Ι.Ραγκούση, για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ αντιδράσεις εκφράζονται και για τη μεταναστευτική πολιτική που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: