Σελιδες

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Η Ελλαδα δεν επικυρωσε την Διεθνη Συμβαση του ΟΗΕ.


Στις 27 χώρες της Ε.Ε. υπάρχουν περίπου 65 εκατομμύρια ανάπηροι. Στις 26 Νοεμβρίου το Συμβούλιο της Ε.Ε. επικύρωσε τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, η οποία έχει υπογραφεί από όλα τα κράτη μέλη αλλά έχει επικυρωθεί μόνο από 12. Η Ελλάδα δεν έχει επικυρώσει, δηλαδή δεν έχει θέσει σε πρακτική εφαρμογή, τη Διεθνή Σύμβαση, ενώ δεν έχει καν υπογράψει το προαιρετικό Πρωτόκολλο που τη συνοδεύει, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στα ΑμεΑ να προσφύγουν στα δικαστήρια στην περίπτωση που παραβιάζονται τα κατοχυρωμένα από τη σύμβαση δικαιώματά τους.

Μείζον αίτημα του αναπηρικού κινήματος είναι να επικυρωθεί η Διεθνής Σύμβαση και να υπογραφεί το συνοδευτικό Πρωτόκολλο.
«Η ελληνική νομοθεσία κατοχυρώνει συνταγματικά την πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά δεν προβλέπει κάποια κύρωση είτε για την οικογένεια που κρατά στον κοινωνικό αποκλεισμό το ανάπηρο παιδί ούτε για το κράτος που δεν παρέχει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή ώστε αυτό να γίνει εφικτό», εξηγεί ο Βαγγέλης Αυγουλάς τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, μέλος της επιτροπής νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και της διεθνούς οργάνωσης για νέους με προβλήματα όρασης «Views»


πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου