Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αυτός είναι ο Παπανδρέου και τα νέα πολιτικά ήθη.


ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ                                                                            Ως πρωτόγνωρη για τα πολιτικά μας ήθη -και τη διαμορφωμένη πρακτική δεκαετιών- χαιρετίσθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ η συνάντηση που είχαν χθες νωρίς το βράδυ οι κκ Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς.

Λίγες μόνο ώρες από την εκλογή του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ. και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι αποφασισμένος να φέρει και να επιβάλει νέα ήθη και νοοτροπίες στην πολιτική ζωή του τόπου, τον προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη «θεσμική προσήλωσή» του στην ανάγκη το πολιτικό παιχνίδι να υπακούει σε κανόνες και συμπεριφορές πολιτικής ευπρέπειας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών – που υπήρξαν όχι απλώς συμφοιτητές, αλλά και συγκάτοικοι στις ΗΠΑ- έγινε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, με τον κ. Παπανδρέου να ενημερώνει τον κ. Σαμαρά για την απόφασή του να ξεκινήσει ένας ευρύτατος κοινωνικός και πολιτικός διάλογος για όλα τα μείζονα ζητήματα και προβλήματα της χώρας και να ζητεί τη συμμετοχή της Ν.Δ.

Η πρωτοβουλία Παπανδρέου ήταν και επικοινωνιακά ορθή. Την πρώτη μέρα του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με τα φώτα της δημοσιότητας σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα σ' εκείνον, ο πρωθυπουργός τα έστρεψε πάνω του, με μια κίνηση τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: