Σελιδες

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Αδειάζει(?) σταδιακά το Γκουαντάναμο......


Στη Γαλλία και την Ιταλία μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα τρεις κρατούμενοι των φυλακών του Γκουαντανάμο. Στο Παρίσι μεταφέρθηκε ένας 39χρονος Αλγερινός, οι κατηγορίες εναντίον του οποίου έχουν αποσυρθεί, ενώ στην Ιταλία μεταφέρθηκαν δύο Τυνήσιοι, προκειμένου να δικαστούν.
Ο Αλγερινός Σάμπερ Λαχμάρ είχε συλληφθεί στη Βοσνία στα τέλη του 2001 μαζί με άλλους τέσσερις συμπατριώτες του που έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι κατ' εντολή ομοσπονδιακού δικαστή. Ήταν από τους πρώτους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο όπου έζησε συνολικά οκτώ χρόνια.


Ένας άλλος Αλγερινός, ο Λαχντάρ Μπουμεντιέν είχε μεταφερθεί επίσης στη Γαλλία στις 15 Μαΐου.

«Ο κύριος Λαχμάρ υπέστη πολλά χρόνια απάνθρωπης φυλάκισης και απομόνωσης. Ακόμη και ένα μήνα αφότου ο δικαστής Ρίτσαρντ Λίον έκρινε ότι η κράτησή του ήταν παράνομη τού στερούσαν κάθε ανθρώπινη επαφή» δήλωσε ο δικηγόρος του, Ρόμπερτ Κιρς.
Σύμφωνα με το δικηγόρο, ο πελάτης του «ξέρει πού θα ζήσει και έχει ήδη ενημερωθεί για το είδος της δουλειάς που θα μπορούσε να κάνει».
Οι δύο Τυνήσιοι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στην Ιταλία για να δικασθούν. Πρόκειται για τους Αντέλ Μπεν Μαμπρούκ και Ριάντ Μπεν Μοχάμεντ Νάσρι. «Εναντίον των δύο κρατουμένων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές και θα δικαστούν στην Ιταλία, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.     πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου